Sådan investerer vi din opsparing

Pædagogerne indbetaler årligt omkring 3 mia. kr. til PBU, og vi forvalter en samlet pensionsformue på ca. 90 mia. kr. Det er altså meget store beløb, vi håndterer i vores arbejde med at sikre pædagogerne den højst mulige pension.

Det er PBU’s investeringsafdeling, der har det daglige ansvar for investeringen af de mange pensionskroner.

Investeringsafdelingens medarbejdere sikrer, at pædagogernes opsparing investeres bedst muligt ud fra de forventninger, som PBU har til verdensøkonomien og dermed til, hvordan pengene skal fordeles på obligationer, aktier, ejendomme, lande, valuta osv.

Umiddelbart kan man få den opfattelse, at investering af pensionsmidler bare handler om tal. Men virkeligheden er en anden. Bag de mange investeringer, som PBU foretager hvert eneste år, ligger der et omfattende analysearbejde.

Derudover har vi tæt kontakt til samarbejdspartnere over hele verden, så de projekter, vi investerer i, realiseres bedst muligt til gavn for pædagogernes pension.

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere pbu.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Oplever du problemer med vores hjemmeside, er du altid velkommen til at ringe til os på 70 11 20 11.