Investering og risiko på din pensionsopsparing

Du skal have mest muligt udbetalt, når du går på pension. Derfor investerer vi din opsparing, så den kan vokse.

Når man investerer, er der en risiko. Den er nødvendig for at få en økonomisk gevinst.
Vi investerer din opsparing i værdipapirer som obligationer, aktier, ejendomme m.m. Det gør vi for at få din opsparing til at vokse, så du får mest muligt udbetalt, når du går på pension.

Risikoen afhænger af din alder

Når risikoen er høj, er muligheden for et godt økonomisk udbytte også høj. Derfor er der i de fleste pensionsordninger en høj risiko, når man er ung. Her har man lang tid til at indhente eventuelle tab i de år, hvor de finansielle markeder udvikler sig negativt.

Når man bliver ældre, har man ikke så lang tid til at indhente et eventuelt tab. Derfor bliver risikoen i de fleste pensionsordninger mindre, efterhånden som medlemmet bliver ældre.

Sammenlign din risiko
Vil du sammenligne risikoen i din pensionsopsparing med gennemsnittet af andre selskabers pensionsprodukter, kan du bruge det digitale værktøj ’Min Pensionsrisiko’.

Se din pensionsrisiko her

Sammensætningen af investeringerne
Når man investerer i forskellige værdipapirer, får man en beholdning, der kaldes en ’portefølje’. Hvis du vil se, hvordan porteføljen er sammensat for størstedelen af en pensionsopsparing i Pædagogernes Pension, kan du bruge værktøjet ’Min Pensionsrisiko’

En mindre del af pensionsopsparingen er placeret i opsparingsformen ’Øremærket opsparing med særlig risiko’ samt for en lille gruppe medlemmer i ’Ugaranteret gennemsnitsrente’. Deres faktiske og strategiske porteføljesammensætning kan du se herunder. Og du kan læse mere om `Øremærket opsparing` her.

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere pbu.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Oplever du problemer med vores hjemmeside, er du altid velkommen til at ringe til os på 70 11 20 11.