Nye pensionsregler vedtaget

Du har fået ny forskudsopgørelse fra SKAT. Det sker, fordi loven om ekstra skattemæssigt fradrag for indbetaling til pension nu er blevet vedtaget.

 Lovændringen er blevet sådan, som vi tidligere har fortalt om her på hjemmesiden.

Ændringerne betyder i korthed, at du får et ekstra skattefradrag, når du indbetaler til pension. Det betyder, at du – alt andet lige – får flere penge udbetalt hver måned.

Overvej om du vil bruge nogle af disse penge til at betale ekstra ind på pension.
En leder får typisk en gevinst på ca. 5.500 kr. årligt eller ca. 450 kr. pr. måned, mens en pædagog med et timetal på 30 timer om ugen typisk får ca. 4.700 kr. årligt eller ca. 400 kr. i gevinst. Læs mere her.

Hvis du vil indbetale ekstra til pension, kan du gøre det her. Her kan du også regne på, hvor meget du får ud af en ekstra månedlig indbetaling.

Et eksempel:

Hvis du er 53 år og indbetaler 400 kr. om måneden til en ratepension, vil du som 67 årig få ca. 800 kr. udbetalt månedligt i 10 år.

Fradraget indføres pr. 1. januar 2018. Der er dog en lidt mindre skattemæssig fradragsværdi de første to år.

Hvordan bruger jeg de nye regler bedst?
Det ekstra fradrag har betydning for de første 70.000 kr. du indbetaler årligt. En typisk pædagog indbetaler ca. 45.000 kr. om året samt ca. 3.000 kr. til ATP.

Hvis du gerne vil benytte hele det ekstra skattefradrag, så skal du betale ekstra ind til pension.

Hvordan kan jeg se, hvad jeg indbetaler til pension i dag?
Hvis du gerne vil se, hvor meget du skal indbetale for at få glæde af hele det ekstra skattefradrag, gør du følgende:

Gå ind på pbu.dk/indbetalinger. Her skal du se på indbetaling efter AMB. Gang den månedlige indbetaling med 12 – og derved kan du regne ud,  hvor meget du forventer at indbetale til pension i år. Hvis du indbetaler ekstra til PBU Weekendpension eller i banken skal dette beløb også medregnes.

Dit ATP-bidrag skal trækkes fra, og det beløb der går til PBU gruppeliv ved død og kritisk sygdom skal lægges til.

Ekstra skattefradrag70.000 kr.Der er fortsat det sædvanlige fradrag for indbetaling til pension. De første 70.000 kr. giver et ekstra fradrag.
ATPca. 3.000 kr. 
Pædagogernes Pension45.000 kr. (eksempel)Dine egne tal se på pbu.dk/indbetalinger
Så meget kan du indbetale med ekstra fradrag22.000 kr. (eksempel)70.000 kr. – 3.000 kr. – indbetaling til PBU + 2.484 kr.  = Det du kan indbetale ekstra på særlig fordelagtig vis.

Fordelen har særlig høj værdi, hvis du har mindre end 15 år til folkepensionsalderen – men der er ekstra fradrag til alle, der indbetaler til pension.

NB: Hvis du i dag får udbetalt løbende alderspension (ratepension eller livrente) – så får du ikke det ekstra skattemæssige fradrag.

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere pbu.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Oplever du problemer med vores hjemmeside, er du altid velkommen til at ringe til os på 70 11 20 11.