Er du tillidsrepræsentant?

Der er mange ting, du skal sætte dig ind i og tage dig af, når du er tillidsrepræsentant. Og pension er kun et lille hjørne af det.

Det er en rigtig god idé, at du beder dine nye kolleger om at orientere sig om deres pension her på pbu.dk. Og derudover er der tre punkter, som er særligt vigtige:


Mange medlemmer ved ikke, at de er forsikret, hvis de bliver alvorligt syge. 

Det kan betyde, at de ikke henvender sig, når de har ret til en udbetaling. Dermed får de ikke gavn af forsikringerne.

Det er derfor vigtigt, at du fortæller dine kolleger, at de muligvis har forsikringer, hvis de får en kritisk sygdom, skal revalideres, kommer i fleksjob eller får tilkendt offentlig førtidspension.

 

 

Hvis din kollega bliver alvorlig syg og ikke kan arbejde, skal hun kontakte Pædagogernes Pension. 

Det er vigtigt af flere grunde. Først og fremmest fordi, man muligvis har ret til en udbetaling fra Pædagogernes Pension, hvis man er syg.

Det er også vigtigt, at vi kan rådgive om, hvordan man bevarer sine forsikringer, hvis man er blevet sagt op på grund af sygdommen.

 

  

En typisk pædagog vil kun have det, der svarer til halvdelen af sin løn udbetalt, når hun går på pension. 

Og det kommer bag på mange. En del sætter sig desværre først ind i, hvor meget de har sparet op, når der er kort tid til, at pensionen skal udbetales. Og så er det ofte for sent.

Det er vigtigt, at dine kolleger i god tid ser på deres pensionsforhold og eventuelt opretter en ekstra opsparing. Nogle få hundrede kroner om måneden kan blive til en hel del. I Pædagogernes Pension kan du spare op på to måder: Ekstra betaling via arbejdsgiver og privat opsparing i PBU Ekstra.

 

 


Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere pbu.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Oplever du problemer med vores hjemmeside, er du altid velkommen til at ringe til os på 70 11 20 11.