Regulering af din pension

Vi regulerer din pension hvert år. Det gør vi for at sikre, at du får mest muligt i pension nu og her, og for at pensionen er så stabil som muligt.

Hvert år modtager du et brev fra os, hvor du kan se, hvor meget du får udbetalt i pension i det kommende år. Det brev modtager du senest i oktober.

Uro i verden kan påvirke din pension

Den rente, du får tilskrevet din opsparing, er baseret på det direkte afkast af investeringerne af opsparingen, og renten varierer derfor fra år til år. Her i 2022 oplever vi uro i hele verden, og det har skabt en ekstraordinær situation på de finansielle markeder. Værdien af både aktier og obligationer er faldet - og det ses på vores afkast. I en situation som denne er det vigtigt at huske på, at det sker efter en længere årrække med flotte afkast, som har betydet, at vores medlemmers opsparing generelt er vokset i perioden.

Eksempel på udviklingen i udbetaling

I grafen kan du se et eksempel på udviklingen i udbetalingen af en livsvarig pension for et medlem, der er pensioneret i 2015 som 65-årig.

Sådan beregner vi din pension

Når vi beregner din pension for det kommende år, tager vi udgangspunkt i størrelsen af din opsparing ved udgangen af juni måned. Det betyder, at det er en så aktuel opsparing som muligt, der danner grundlag for reguleringen af din pension.

Når vi regulerer din pension på denne måde, undgår vi, at der sker alt for store udsving fra år til år, og dermed bevarer du en så stabil pension som muligt.

PBU_WEB_grafik_600x300px_3.jpg

Din opsparing forrentes løbende månedligt med det direkte afkast, mens pensionen reguleres én gang årligt pr. 1. januar. På baggrund af afkastet af investeringerne fastsættes en rente, som er afhængig af din alder.

Læs mere om renten for 2021 og 2022.

 

 

Pædagogernes Pension har en model, som dæmper udsving i den udbetalte pension. Modellen betyder, at størrelsen på pensionen reguleres årligt pr. 1. januar, og den bestemmes af opsparingen pr. 30. juni året før og af forventningerne til udviklingen i:

  • Afkast
  • Pædagogers generelle levetid
  • Omkostninger.

Vær opmærksom på, at størrelsen af din udbetalte pension ikke er garanteret. Vi kan på ethvert tidspunkt ændre størrelsen, hvis vi vurderer, det er nødvendigt.

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere pbu.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Oplever du problemer med vores hjemmeside, er du altid velkommen til at ringe til os på 70 11 20 11.