Arbejder du på deltid?

Hvis du har været på deltid hele arbejdslivet, vil overgangen fra løn til pension sandsynligvis ikke betyde en stor nedgang i indtægt.

Hvis du derimod arbejder en årrække på deltid for derefter at gå op i tid, vil din pension ikke kunne følge med, medmindre du sparer ekstra op.

Hvad kan du selv gøre?

Heldigvis kan du selv gøre noget for at få en bedre økonomi som pensionist.

Hvis du har det økonomiske råderum, kan du spare mere op til pension. Med PBU Ekstra kan du oprette en supplerende opsparing på få minutter. Du betaler 0 kr. i administration, og dermed går alle dine indbetalinger til din opsparing til pension. Læs mere om PBU Ekstra.

Derudover kan du vælge at gå senere på pension. Groft sagt er det sådan, at jo senere du går på pension, jo mere får du udbetalt. Og der er fx en meget stor økonomisk forskel på at gå på pension som 60-årig og som 65-årig.

Beregn selv:

Læs også:

Hvad med forsikringer?

Indbetaler du nok til at have Pensionpakken (over 650 kr. pr. måned), vil du have de samme forsikringer i PBU - uanset om du er deltidsansat eller fuldtidsansat.

Hvis din indbetaling i en periode kommer ned under 650 kr. pr. måned, vil dine forsikringer automatisk fortsætte, så længe du har penge på din opsparing. Vi orienterer dig løbende, og efter et år skal du selv vælge at forlænge forsikringerne.

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere pbu.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Oplever du problemer med vores hjemmeside, er du altid velkommen til at ringe til os på 70 11 20 11.