Et godt arbejdsliv

At trives på arbejdet og planlægge arbejdslivet, så det passer til dig, er den bedste forudsætning for en god pension. For jo længere du kan arbejde, jo bedre pension vil du få.

Så begynd med at se på dit job. Og hvis du ikke kan se dig selv i dit nuværende job i flere år frem eller ønsker inspiration til at arbejde med andre opgaver, kan du overveje BUPL's karriere-rådgivning. Det er ikke for sent at skifte job eller ændre kurs.

Gratis karriererådgivning

Som pædagog og medlem af BUPL har du mulighed for at få gratis karriererådgivning af BUPL. Et tilbud, du også kan benytte til at planlægge eller drøfte dine muligheder i slutningen af dit arbejdsliv. Karriererådgivningen foregår som en eller flere telefonsamtaler afhængigt af dit behov. Rådgivningen tager udgangspunkt i dine behov og er fortrolig.

Ring til BUPL’s karriererådgivning på 35 46 56 18 eller send en mail til karriere@bupl.dk.

Er du leder?
Lederforeningen i BUPL tilbyder særlig karriererådgivning for ledere. Her kan du få hjælp til afklaring, personlig udvikling og til at udvikle en strategi for dit videre arbejdsliv - herunder overgangen til pension. Karriererådgivningen tager udgangspunkt i dine behov og er fortrolig.

Læs mere om BUPL's karriererådgivning for ledere.

Seniorordninger

Er du pædagog eller leder og fyldt 58 år, har du mulighed for at påvirke dine sidste år på arbejdsmarkedet. Du har ifølge overenskomsten mellem BUPL og KL ret til en seniorsamtale, der blandt andet kan handle om, hvordan dit arbejdsliv kan tilpasses, så du kan fortsætte med at arbejde i stedet for at gå tidligt på pension.

Læs meget mere om dine muligheder og rettigheder

Dine rettigheder
  • Når du fylder 58 år, har du ret til 5 seniordage om året
  • Du kan konvertere seniordagene til pension
  • En seniorstilling er en mulighed
  • Seniorsamtalen er en udviklingssamtale med særligt fokus på dine ønsker og forventninger til arbejdslivet

Deltid og pension

Indbetalingen til din PBU-pension er en procentdel af din løn. Er du på deltid, får du altså ikke alene lavere løn, men også lavere pension.

Jo senere i dit arbejdsliv, du går på deltid, jo mindre betydning har det dog for din pension. Er du i tvivl, om du vil blive på arbejdsmarkedet eller gå på pension, kan du derfor overveje at fortsætte med at arbejde på nedsat tid. Det kan nemlig godt betale sig at fortsætte med at arbejde, selv om du arbejder færre timer.

Du kan nemt regne på, hvad det betyder for din pension, at du går op eller ned i tid.

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere pbu.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Oplever du problemer med vores hjemmeside, er du altid velkommen til at ringe til os på 70 11 20 11.