Folkepension

Selvom der er længe til, at du skal have folkepension, er det en vigtig del af dit overblik, at du ved hvilke muligheder folkepensionen giver dig.

I takt med at levealderen er steget, er folkepensionsalderen også steget. Hvornår du tidligst kan få folkepension, afhænger af din alder, og den er for mange pejlemærket for, hvor længe de vil blive på arbejdsmarkedet.

Vi lever af folkepensionen i rigtig mange år, så kend din folkepension og læs mere her.

Det består folkepensionen af

Beløb i 2023

 

Enlige

Gifte/Samlevende

Grundbeløb

6.694 kr./md 

6.694 kr./md

Pensionstillæg

7.745 kr./md

3.963 kr./md

I alt

14.439 kr./md

10.657 kr./md

Modregning afskaffes pr. 1. januar 2024
Med virkning fra 1. januar 2024 og med tilbagevirkende kraft for 2023 afskaffes modregning af egen arbejdsindtægt i folkepensionens grundbeløb og folkepensionstillægget. 

Folkepensionen består af et grundbeløb, som langt de fleste får. Når der er længe til, at du kan få folkepension, er det grundbeløbet, du kan lægge til din PBU-pension for at få et billede af, hvordan din indtægt vil være, når du skal på folkepension.

Folkepensionens tillæg er afhængigt af din og din eventuelle ægtefælle eller samlevers indtægt inklusive pension og løn. Det er ikke sikkert, du kan få tillægget, særligt hvis du er gift eller har en samlever. Derfor vil tillægget afhænge af, hvordan din situation er på det tidspunkt, du kan gå folkepension.

Læs mere om folkepension på borger.dk

Folkepensionsalder

Her kan du se, hvornår du kan få folkepension. Oversigten viser også, hvornår du kan få dine opsparede pensioner udbetalt.

Se oversigt

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere pbu.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Oplever du problemer med vores hjemmeside, er du altid velkommen til at ringe til os på 70 11 20 11.