Hvis du bliver syg

Med Pensionspakken følger en række forsikringer ved sygdom og død. Så er du og din familie er økonomisk sikret, hvis der skulle ske dig noget, inden du går på pension.

Her kan du læse mere om dine muligheder, og hvad du skal være opmærksom på.

Hvad dækker forsikringerne?

Der kan udbetales fra forsikringerne:

  • Hvis du får offentlig førtidspension
  • Ved fleksjob, revalidering, ressourceforløb og seniorpension
  • Hvis du får en kritisk sygdom
  • Hvis du dør. Så udbetaler vi til dine efterladte

Længerevarende sygdom

Hvis du bliver syg i længere tid, kan det påvirke dine muligheder for at blive på arbejdsmarkedet. Kan du ikke blive i din ansættelse, eller er du uden job, kan du søge hjælp i din kommune. Du har som medlem af BUPL også mulighed for at få rådgivning i din lokale BUPL-afdeling.

Dine forsikringer i PBU
Det er vigtigt, at du bevarer dine forsikringer i PBU, hvis du stopper med at arbejde - og særligt, hvis du er syg. Vi skriver til dig, hvis dine forsikringer snart stopper, så du kan vælge at beholde dem. Betalingen for forsikringerne trækker vi fra din opsparing.  

Ring og fortæl os, hvis du er syg i længere tid og vil være sikker på, at du bevarer dine forsikringer. Så stopper vi ikke forsikringerne, før vi har talt med dig.

Forsikringerne ændres, når du sætter pensionen i gang
Dine forsikringer ved sygdom stopper, når du sætter din pension i gang, og dine forsikringer ved død ændrer sig. En del af din pension udbetales til dine efterladte, hvis du dør inden for de første ti år, efter du har sat din pension i gang.

 

Hvis du ikke kan arbejde længere

Skulle du blive syg og helt eller delvist miste din arbejdsevne, så har du nogle muligheder.

Fleksjob og fleksydelse
Har du bevaret en vis arbejdsevne og kan arbejde nogle timer, kan du være berettiget til et fleksjob, hvor du får løn for de timer, du kan arbejde, og tilskud for resten af tiden.

Når du som fleksjobber når efterlønsalderen, kan du få fleksydelse, hvis du har overført din indbetaling til efterløn til kommunen. Læs mere på borger.dk.

Førtidspension eller seniorpension
Kan du ikke arbejde af helbredsmæssige grunde, så kan du søge om førtidspension.

Har du mindre end seks år til folkepensionsalderen, kan du i stedet søge om seniorpension. Seniorpension er næsten som offentlig førtidspension, men der er færre betingelser, der skal opfyldes, for at få den bevilget.

Det er kommunen, der behandler både førtidspension og seniorpension. Læs mere på borger.dk.

Søger du fleksjob, førtids- eller seniorpension, så husk at kontakte PBU, så du kan få hjælp til at ansøge om forsikringerne.

Vigtigt at vide

Hvis du går på efterløn, men ønsker at udskyde udbetalingen af din pension fra PBU, anbefaler vi, at du forlænger forsikringerne, til du sætter din pension i gang. Du kan forlænge forsikringerne, så længe du ønsker det, indtil du går på pension.

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere pbu.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Oplever du problemer med vores hjemmeside, er du altid velkommen til at ringe til os på 70 11 20 11.