Gør en forskel

Efter et arbejdsliv som pædagog med masser af socialt liv kan du have brug for fortsat at bruge din faglighed som pædagog, men i dit eget tempo. Det er der rig mulighed for i frivilligt arbejde – og frivilligt arbejde er mange ting.

Pædagoger er især i høj kurs blandt de organisationer, som hjælper udsatte børn og unge. Vi har derfor valgt at samarbejde med Red Barnet og Røde Kors, som er to organisationer, der gør et stort og vigtigt arbejde, og hvor du som frivillig med din faglighed og erfaring kan yde et stort bidrag.

Frivilligt arbejde
  • Så længe det frivillige arbejde er ulønnet, har det ingen indflydelse på din pension
  • Hvis du er på efterløn, er det en god idé, at du kontakter BUPL-A, inden du begynder at arbejde frivilligt

Vil du være med til at give udsatte børn sjove, trygge og inkluderende oplevelser?

Red Barnet kæmper for børns ret til et godt børneliv med fællesskaber, tryghed og samvær med familien. Derfor har Red Barnet familieoplevelsesklubber i hele landet.

En klub består af en gruppe frivillige og en gruppe familier. Typisk er der tale om børn i lokalområdet, som lever i en sårbar familiesituation, ofte børnefamilier med kun en forsørger. Red Barnets familieoplevelsesklubber mødes ca. en gang om måneden til en oplevelse, som kan være alt fra en tur i skoven med mad over bål, leg og sjov i det grønne til fælles udflugter i nær og fjern.

Du kan melde dig som frivillig ved at skrive til kluboglejr@redbarnet.dk

Læs mere om familieoplevelsesklubberne.

 

Røde Kors søger frivillige

Dansk Røde Kors er meget interesseret i at samarbejde med dygtige pædagoger, der er gået på pension og gerne vil bruge tid på frivilligt arbejde. 

Der er flere typer aktiviteter at vælge mellem, så det er bare om at finde det, som passer dig bedst.

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere pbu.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Oplever du problemer med vores hjemmeside, er du altid velkommen til at ringe til os på 70 11 20 11.