Ferie

Når du planlægger at stoppe med at arbejde og søger om efterløn eller folkepension, er det en god idé samtidigt at planlægge, hvad der skal ske med din ferie. Det vigtigste er, at ferien passer ind i dine planer, men det er også en god idé at se på, hvad du får mest ud af.

Som hovedregel er det bedst at afholde al den ferie, du kan, inden dit job ophører, og du starter på efterløn eller folkepension. Så optjener du nemlig pension og ferie længst muligt.

Her kan du læse mere om muligheder og regler.

 

Ferie og efterløn

Ved overgang fra arbejde til efterløn er det en fordel at planlægge dit arbejdsophør, så du kan afholde al den ferie, du har optjent, inden din ansættelse ophører, så du får løn under ferien. På den måde får du ud over din løn også indbetalt til pension, og du optjener feriedage, som du kan få udbetalt senere. Desuden kan ferien også have betydning for eventuel optjening af skattefrie præmier.

Venter du med at afholde ferien, vil du ikke få efterløn de dage, du kan afholde ferie med feriepenge.

Ferie og folkepension

Når du går på folkepension, kan du få udbetalt optjente feriepenge, men de vil indgå i beregningen, hvis du er berettiget til folkepensionstillæg.

Derfor er det en fordel at holde den ferie, du kan, inden du går på folkepension.

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere pbu.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Oplever du problemer med vores hjemmeside, er du altid velkommen til at ringe til os på 70 11 20 11.