Gode råd

Når du begynder at planlægge din pension, får du samtidig overblik over dine muligheder. Og der er flere, end du måske tror.

Når du kender dine muligheder, kan du tage de valg, der skal til, for at du får det pensionsliv, du ønsker dig.

Vi har samlet nogle gode råd til at hjælpe dig med at komme i gang med planlægningen.  

Fire gode råd

Der er penge i at planlægge. Et overblik over, hvad du har, hvad du kan få og dine muligheder kan give en ro og sikre dig, at du benytter mulighederne for at få en god økonomi som pensionist. Brug derfor tid på at undersøge, og lad dig inspirere af andre. Husk, at det er de næste mange år af dit liv, du skal planlægge.
Læs mere om, hvad der er vigtigt, når du planlægger din pension.
At trives på arbejdet og planlægge det, så det passer bedst muligt til dig, er en vigtig del af din pensionsplanlægning. Det er ikke for sent at skifte job, når du fx er 60 år, eller få kurser, der kan kvalificere dig til andre opgaver.
Læs om, hvordan du kan planlægge resten af dit arbejdsliv.

Du behøver ikke at stoppe med at arbejde fra den ene dag til den anden. Du kan trappe ud af arbejdsmarkedet.
Få inspiration til, hvordan du kan få den bedst mulige overgang fra arbejdslivet til pensionslivet

Det er vigtigt at forberede pensionen for at få en god livskvalitet, når arbejdslivet er slut. At lægge fleksible planer, afstemme forventninger med din nærmeste familie og at se på alle dine muligheder og tænke over, hvad du vil fortsætte med at gøre, genoptage og begynde på i dit nye liv er nogle af de vigtige dele af forberedelsen.
Læs mere om, hvordan du forbereder dig godt.


Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere pbu.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Oplever du problemer med vores hjemmeside, er du altid velkommen til at ringe til os på 70 11 20 11.