Planlæg din pension

Der er god økonomi i at planlægge din pension, så du kender dine muligheder og får mest ud af din pension, din eventuelle efterløn og folkepensionen.

Planlægningen er en proces, hvor du kan lære dine muligheder at kende og sammenholde dem med de ønsker og forventninger, du har til fremtiden.

Her kan du se, hvor meget du har i pension, og hvad forskellige udbetalingstidspunkter betyder for størrelsen af din pension. Som udgangspunkt vil du få mere udbetalt, jo senere du går på pension.

Du har også mulighed for at teste, om du kan få mere ud af din folkepension ved at lade en del af din indbetaling eller ekstra opsparing gå til en aldersopsparing.

Leg med dine tal

Selvbetjeningen 'Planlæg din pension' giver dig et overblik over, hvordan og hvornår du kan få din pension fra PBU udbetalt. 

Du kan også se, hvad det betyder for udbetalingen, om du går tidligt på pension eller arbejder længere.

Er der penge at hente for dig?

Har du fem år eller mindre til folkepensionsalderen er den særlige aldersopsparing måske en fordel for dig.

De sidste fem år før din folkepensionsalder kan du vælge, at en del af indbetalingen fra din arbejdsgiver til din PBU-pension skal gå til en særlig aldersopsparing.

 

Med en aldersopsparing kan du muligvis få et højere tillæg til din folkepension og på den måde få endnu mere pension. Du kan teste, om en aldersopsparing er en god idé for dig.

Er aldersopsparing en fordel for dig?

For mange kan det være en fordel at vælge aldersopsparing, og især hvis du bor alene. Mange, der bor alene, får nemlig et tillæg til folkepensionen. Derfor er det en god idé at tage testen og se, om det kan være en fordel for dig.

Er du gift eller samlevende, så har størrelsen af din ægtefælles/samlevers pension betydning for, om det er en fordel for dig eller ej. 

Fakta om aldersopsparing
  • Modregnes ikke i folkepensionstillægget
  • Udbetales skattefrit
  • Ikke fradrag for indbetalingerne
  • Kan udbetales på én gang eller i portioner

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere pbu.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Oplever du problemer med vores hjemmeside, er du altid velkommen til at ringe til os på 70 11 20 11.