Efterløn og pension

I skemaet nedenunder kan du se, hvornår du kan få dine opsparede pensioner og din folkepension udbetalt. Du kan også se, hvornår du kan få efterløn og optjene skattefri præmier, hvis du er en del af ordningen.

 

* Udbetalingsalderen er 60 år, hvis din ordning er oprettet før 1. maj 2007. Hvis den er oprettet senere, kan du afhængigt af oprettelsestidspunktet tidligst få din pension udbetalt 3 eller 5 år før din folkepensionsalder.

** Udskydelsesreglen:
Hvis du udskyder efterlønnen og arbejder fra den dag, dit efterlønsbevis er gyldigt, kan der være særlige fordele, bl.a. muligheden for at få den høje efterlønssats og optjene skattefri præmier. Fordelene og antallet af timer, du skal arbejde, afhænger af hvornår du er født.

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere pbu.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Oplever du problemer med vores hjemmeside, er du altid velkommen til at ringe til os på 70 11 20 11.